joi, 3 iunie 2010

Ce te opreste sa mergi la psiholog cand ai nevoie?

Aseara, cineva care citea pe site imi spunea:"O, dar motivele astea care ar face pe cineva sa mearga la psiholog imi suna atat de cunoascute, cred ca si eu as avea nevoie sa merg la psiholog!" Ca apoi sa continue:"Dar daca vin, cu ce ma poate ajuta un psiholog? Ca eu am nevoie sa imi spuna si ce sa fac!"
Mersul la psiholog nu te transforma intr-un alt om, psihologul nu iti da solutiile. Si stii de ce? Pentru ca nu ai nevoie!
Psihologul este persoana care iti e alaturi, care te ajuta sa vezi ca exista si alte perspective, te ajuta sa gasesti in tine resurse pe care tu le ai, dar carora pana acum nu le-ai dat prea multa atentie!
De ce psihologul si nu un prieten?
Pentru ca ii poti spune lucruri pe care pana acum nu ai putut, nu ai vrut sau nu ai avut curajul sa le spui, fara sa fii judecat; pentru ca el va fi intotdeauna impartial, asigurandu-ti totodata confidentialitatea.
Hai sa enumeram cateva bariere de trecut, impreuna:
Incep eu:
- ce vor spune ceilalti cand vor afla ca eu merg la psiholog?
- ...

4 comentarii:

  1. Sau poate: "Nu am bani.."; e criza, nu?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Banii pot fi o bariera in a merge la psiholog, in momentul in care nu dispui de ei.
    Accesul la acest blog este mai facil, pentru ca aici poti sa comunici nevoi, frustrari, neimpliniri sau bucurii.
    Blogul nu ofera insa confidentialitatea pe care o ofera psihologul(la cabinet), dar acest blog este un pas inainte pe care il faci in intalnirea cu psihologul.

    Oare lista barierelor de trecut este atat de scurta?

    RăspundețiȘtergere